Gepubliceerd op 18.11.2021

De conclusie na ARCHITECT@WORK Kortrijk van 21 en 22 oktober is duidelijk: alle verwachtingen voor deze tiende jubileumeditie werden overtroffen, zelfs op het vlak van de bezoekerscijfers die nog stegen in vergelijking met de vorige, pre-corona editie (die al een recordcijfer neerzette). We trokken A@W op en sprokkelden reacties bij zowel exposanten als bezoekers.

Voor het vinden van de rode draad in deze getuigenissen hoefden we onszelf allerminst in bochten te draaien. Telkens weer kwam terug hoezeer er gesnakt werd naar hernieuwd face-to-face contact en hoeveel nood men als voorschrijver had om innovatieve materialen niet enkel online, maar vooral ‘in real life’ te kunnen ontdekken. Daarin bijgestaan door specialisten van de diverse bedrijven die gedetailleerde technische informatie konden verschaffen.

Een andere opvallende vaststelling: de bezoeker van ARCHITECT@WORK zakt niet enkel naar A@W af voor het ontdekken van noviteiten, maar blijkt ook zeer geïnteresseerd in de randmanifestaties. Daarbij waren niet enkel de seminars publiekslokkers, maar zeker ook de talrijke andere initiatieven, zoals de materialenexhibit.

Koen Van Der Mynsbrugge, architect: “Ik bezoek A@W al jaren en doe er alles aan om geen enkele afspraak te missen. Wat ik geweldig vind, is hoe je hier snel en efficiënt een beeld krijgt van wat er op de markt te vinden is. Dat is toch een bijzonder groot verschil met vele andere beurzen, waar je jezelf doorheen de ene herhaling na de andere moet worstelen. Wat me van deze editie het meeste zal bijblijven? Dan moet ik vooral wijzen op het hameren op het element duurzaamheid, zowel bij residentiële als commerciële projecten.”

Dave Van Herck, architect: “Dit is de allereerste keer dat ik hier op bezoek kom, vooral op aanraden van een collega-architect, met wie ik A@W samen bezoek. Ik geef eerlijk toe dat dit een openbaring is, vooral als ik merk hoezeer dit event toegespitst is op onze sector. Op diverse stands maakte ik kennis met interessante ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld bij PCM-Kula en Solid Surfaces. Wat ik daarnaast bijzonder interessant vind, is de materialententoosnstelling.”

Laura Veryepe, SOM-architecten: “Ik bezoek A@W voor het eerst, samen met mijn vriend die landmeter is. Ons kantoor ontwerpt regelmatig voor Zumi en dus was dat mijn eerste stop, maar eigenlijk kwam ik vooral op eigen initiatief. Dit concept vind ik geweldig, het is rustiger en kleiner dan de meeste andere organisaties, het persoonlijke contact is fantastisch en door de opstelling van de stands krijg je heel snel een overzicht van de noviteiten. En wat ook opvalt: op de standen krijg je te maken met mensen die hun producten door en door kennen.”

De organisatie sloot alleszins bijzonder tevreden af. Director Nathalie Sandra: “Het was eerlijk gezegd met een bang hart afwachten wat het zou worden na zo’n lange tijd van inactiviteit. We hielden rekening met een terugval in de bezoekerscijfers, maar de vrees dat sommigen zouden wegblijven bleek al na nauwelijks 2 uur totaal ongegrond. De bezoekers bleven gestaag toestromen en namen hun tijd om de vele innovaties te ontdekken én met elkaar in dialoog te gaan. In de beide hallen ‘zoemde’ het van ’s ochtends tot ’s avonds, wat de beste illustratie is voor een geslaagde editie. Wij sloten met een bijzonder goed gevoel af en zijn blij dat we de honger naar hernieuwd face-to-face  

ARCHITECT@WORK Brussel: 1 en 2 juni 2022

Eveneens te noteren in de agenda: de editie in Kortrijk wordt in de nabije toekomst niet de enige afspraak op de kalender in eigen land. Na diverse keren noodgedwongen uitstellen vindt op 1 en 2 juni 2022 ook de allereerste editie plaats van ARCHITECT@WORK BRUSSELS, dit op de prestigieuze site van ‘Tour & Taxis’.

https://www.architectatwork.com/

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.