Gepubliceerd op 06.06.2023 | Foto's: Teuntje Fleur

Van 5 tot 10 september 2023 nodigt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) u uit voor de vierde editie van het Festival van de Architectuur (F/a), een evenement dat dit jaar voornamelijk plaatsvindt in de stad Antwerpen. Dit evenement biedt u een meeslepende ervaring in het hart van onze gebouwde omgeving, waar elke hoek en elk plekje verandert in een bruisende speelveld vol creativiteit en inspiratie.

Onder het evocatieve thema “Een speelveld” zet deze editie zich af tegen starre regels en moedigt zo nieuwe perspectieven aan. In onze dichtbebouwde steden is het noodzakelijk om na te denken over de ruimte voor innovatie en verandering. Het Architectuurfestival nodigt ons uit om grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te bedenken.

Architecten spelen een essentiële rol in dit onderzoek. Ze werken vandaag zowel op bestaande gebouwen als de stedelijke en landelijke omgeving, waarbij ze de geschiedenis en verschillende ontstaanslagen van de gebouwen in hun ontwerp integreren. Dit geeft de mogelijkheid traditionele regels terzijde te schuiven ten gunste van experiment.

Dit festival biedt een opwindend programma, met onder andere een openingstentoonstelling gewijd aan Gevonden architectuur, een internationaal symposium genaamd “As Found” waar architecten en onderzoekers samenkomen, een Young Makers Festival voor jonge creatievelingen, een speciale familiedag en een architectuurdag waarbij uitzonderlijke gebouwen hun deuren openen in Brussel en Vlaanderen.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.