Gepubliceerd op 16.05.2022

Aliplast Aluminium Systems is een trouwe klant op Batibouw en pakt elke editie uit met een nieuw product. Dit jaar is het de SOMNIUM, een pergola of terrasoverkapping met lamellen aan één zijde en daaraan gekoppeld een glasdak aan de andere zijde. Een totale constructie van 4 meter op 8 meter die op hun stand te zien is, naast hun andere aluminium schrijnwerk (ramen, deuren, schuiframen, veranda’s én – de topper van vorige editie – de Deco Wall aluminium gevelbekleding.

Maximaal genieten van het buitenleven

Somnium, het minimalistische terrassendak met lamellen is een echte eye-catcher in de tuin en wordt steeds vaker ook in horecaprojecten gebruikt. Dankzij het gemotoriseerde systeem, dat elektrisch bedienbaar is, openen en sluiten de aluminium lamellen van deze terrasoverkapping gelijktijdig. De lamellen draaien tot 120° graden voor een optimaal comfort. Hierdoor kan je de zon volledig vrij spel geven, zonnestralen een beetje temperen of ze volledig afschermen.

Anderzijds heb je, dankzij deze rotatietechniek, ook de mogelijkheid om het lamellendak waterdicht af te sluiten van de regenval. Het water wordt zorgvuldig afgevoerd aan de hand van een geïntegreerd gootprofiel en onzichtbaar weggewerkte waterafvoeringen in de steunpalen. Ook wordt er een regensensor geïntegreerd die druppels detecteert waardoor het lamellendak automatisch gesloten wordt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Opties om het extra gezellig te maken

Met verstelbare screens ingebouwd in de steunpalen houd je wind, water en zon tegen. Toch op zoek naar iets meer openheid? Dan kan je kiezen voor de GlassGlide, een volledig glazen schuifsysteem, dat je ook op de Batibouwstand kan zien. Zo zit je toch beschermd tegen weersinvloeden maar behoud je wel een vrij uitzicht.
Ook ’s avonds zorgt dit lamellendak voor de nodige bescherming. Maak het aangenaam gezellig met de ingebouwde led-verlichting of kies voor terrasverwarming.

Maatwerk

Het Somnium terrassendak met lamellen wordt volledig op maat gemaakt en heeft maximale afmetingen van 6m op 4,5m en 3m hoog, maar kan zowel in de lengte als de breedte gekoppeld worden. Bovendien heb je de keuze uit een uitgebreid kleurenpallet, waarbij je ook nog eens geniet van een uitzonderlijke 25 jaar lakgarantie op meer dan 50 kleuren.

Alles onder één dak

Aliplast kiest er resoluut voor om de productie 100% in eigen makelij te houden. Zo kunnen ze niet alleen de impact op het klimaat verkleinen, maar ze hebben op deze manier ook de controle op het leveren van excellente producten binnen een snelle levertermijn.

Meer informatie over de producten en de dealers van Aliplast Aluminium Systems vindt u terug op de website www.aliplast.com.

Hal 5 – Stand 5230

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.