Gepubliceerd op 21.03.2023

Het nieuwe Administratief Centrum ligt gelegen langs de centrale verkeersader in het hart van Beveren. Het gebouw huisvest niet alleen de administratiedienst en het OCMW, maar ook de politiezone Waasland-Noord. Het architectenbureau ORG Permanent Modernity werkte aan de puzzel om het omvangrijke gebouw in de stadsstructuur in te passen en ontwierp een uniek L-vormig gebouw. Om te voldoen aan de brandwerende eisen van het gebouw, werd er gekozen voor brandwerende oplossingen van Reynaers Aluminium.

Brandwerende oplossingen voor een optimale veiligheid

Omdat er veel aandacht werd besteed aan de brandwerendheid van de materialen werd er voor de grotere raampartijen gekozen voor ConceptWall 50-FireProof gevelsystemen en ConceptSystem 77-FireProof ramen. ConceptWall 50-FireProof heeft verschillende technische varianten om te voldoen aan de hoge eisen van brandwerendheid en thermische isolatie. ConceptSystem 77-FireProof biedt dan weer brandweerstand voor normen EI1 30, EI2 30 en EI2 60. Door het gebruik van brandwerende oplossingen wordt de brandveiligheid van een gebouw aanzienlijk verhoogd. Een perfecte match met de Reynaers Aluminium oplossingen dus!

Ultieme ontwerpvrijheid

Door het architecturale design werd er gekozen voor MasterLine 8 ramen met verborgen vleugels. In deze uitvoering verdwijnt de opengaande vleugel achter het kaderprofiel waardoor ze tot het kleinste detail verborgen zitten achter de gevelsteen. Zo krijgen draai- of draaikipramen hetzelfde uitzicht als vaste ramen en krijgt de gevel een zeer strakke, moderne en vooral minimalistische uitstraling. Bovendien legt MasterLine 8 topresultaten voor op het vlak van energieprestaties en komt het door de verschillende designvarianten binnen elke architecturale stijl tot zijn recht.

De grote raampartijen in het gebouw bestaan uit het glasgevelsysteem ConceptWall 50 waarop Renson screens tot wel 12 meter hoog zijn geïntegreerd. Een primeur door de extreme afmeting van de zonwering! Dankzij ConceptWall 50 Fixscreen Minimal zit de geleiding van de zonwering mooi weggewerkt in de afdekkap van de gevel waardoor het geheel een minimalistische look krijgt.

  • Reynaers systemen:
    ConceptWall 50-FireProof
    ConceptSystem 77-FireProof
    MasterLine 8 Hidden Vent
  • Architect: ORG Permanent Modernity
  • General contractor: Democo Antwerpen

Reynaers.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.