Nieuw LifeCycles evenement organiseert forum in Gent rond architectuur, project- en stadsontwikkeling

Maar liefst 40 internationale sprekers uit de architectuur-, stedenbouw, academische en vastgoedwereld komen in september samen op LifeCycles in Gent, een nieuw internationaal forum over de toekomst en kwaliteit van onze steden, architectuur en gebouwen. Inspelend op evoluties rond technologie, ecologie, gemeenschappen en mobiliteit, wil LifeCycles het debat aanwakkeren rond het ontwerp en de invulling van onze toekomstige leefwereld. Twee jaar na de initieel geplande eerste editie zal LifeCycles nu doorgaan van 28 tot 30 September 2022.
Het LifeCycles programma is opgebouwd rond 6 onderwerpen, de levenscyclussen van een stad, architectuur, bouw, omgeving, technologie en maatschappij. “Elk van deze onderwerpen is vandaag heel sterk onderhevig aan verandering en innovatie. Bovendien zijn ze onlosmakelijk met elkaar verweven. Grote trends zoals urbanisatie bepalen niet alleen de functie en invulling van onze steden, maar ook de noden en vorm van onze gebouwen. Tegelijkertijd staan we voor grote uitdagingen op vlak van mobiliteit en duurzaamheid, leven we in een steeds meer geconnecteerde en data-gedreven maatschappij, evolueren we naar ‘smart cities’ en richt de bouwsector zich steeds meer op modulair, circulair en 3D-geprint – maar ook betaalbaar – bouwen. Al die topics zullen in deze 3 dagen ruimschoots aan bod komen”. Reggy Van den Branden, organisator LifeCycles.
Deze trends worden tijdens het evenement met experts uit verschillende domeinen benaderd. Zo komen naast architecten ook gerenomeerde stadsplanners aan bod zoals Hélène Chartier van C40 cities en voormalig Toronto stadsarchitecte Jennifer Keesmaat. Ook kunstenaar Arne Quinze neemt het podium, net als innovatieleiders Tom Bosschaert en James Ehrlich, die met respectievelijk Orchid City en Regen Villages werken aan de eerste volledig zelfvoorzienende woonwijken.
Naast de vele internationale sprekers nemen ook enkele Belgische toonaangevende namen het podium, zoals Julien De Smedt, Gilles Retsin, Xavier De Kestelier, Philippe Block en Johan Anrys van 51N4E. De komende weken zal het programma nog verder aangevuld worden met zowel Belgische als buitenlandse sprekers.
Geïnteresseerden kunnen terecht op www.lifecycles.be voor meer info. Ticketprijzen variëren van 185€ voor één dag tot 335€ voor drie dagen voor de eerste reeks inschrijvingen, met aangepaste tarieven voor studenten.