Gepubliceerd op 26.07.2023

Met de steun van de Nationale Loterij, Vitra, de Orde van Architecten

Ontdek de favoriete covers van het A+ team van de afgelopen 50 jaar. Stem op je favoriete cover! [De wedstrijd is nu gesloten]

“We zijn allemaal onderweg, maar een passage bij A+ is een ervaring die een leven lang bijblijft!”

Joeri De Bruyn (Public Space)
A+ Eindredacteur 2001-2008

“A+ is de referentie voor architectuur in België. En ook elke keer een prettige verrassing. Want is dat niet de ultieme test? Als A+ in de bus valt, ben ik benieuwd en blader ik het eens snel door om te weten wat erin staat. Dát is een goed tijdschrift.”

Kristiaan Borret (Brusselse Bouwmeester)
A+ Raad van Bestuur 2011-2015

“Het driehonderdste nummer in het vijftigjarige bestaan van A+ vierden we heel bewust… de (jonge) architectuurculturen van heel België met elkaar in contact komen.”

Ward Verbakel (Plusoffice – KU Leuven)
A+ Redactieraad 2012-heden, A+ Raad van Bestuur 2013-2020

“A+ is en blijft een onmisbaar platform voor architectuur in België, nu al 50 jaar lang. Het is een plek voor confrontatie en uitwisseling van verschillende culturen en referentiekaders, voor informele contacten tussen collega’s en opinies. Het is een broedplaats voor een prikkelende architectuurcultuur en een beloftevolle en relevante architectuurpraktijk.”

Stefan Devoldere (Decaan Faculteit Architectuur en Kunst, UHasselt)
A+ Adjunct-hoofdredacteur 2003-2004, A+ Hoofdredacteur 2004-2011

“A+ is springlevend en beter dan ooit. A+ is een kwalitatief referentie-architectuurtijdschrift geworden, dat zijn gelijke in België niet kent.”

Goedele Desmet (Bob361)
A+ Redactieraad 2004-2012, A+ Raad van Bestuur 2009-2012

“A+ Architecture in Belgium promoot het specifieke karakter van de hedendaagse Belgische architectuur op Europese schaal. A+ blijft die eigenschap waarmaken door architectuurproductie, -cultuur en -kritiek samen te brengen.”

Audrey Contesse (Directeur de Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles)
A+ Eindredacteur 2006-2011, A+ Hoofdredacteur 2011-2015

“Happy renaissance, A+! Wat kijk ik met ongeduld uit naar je verschijnen als voornaamste platform voor de architectuur van het Europese project. De veelzijdigheid van standpunten en verhalen in België brengt inzicht in de samenleving en zorgt voor de ontwikkeling van betere steden en dorpen”

Oana Bogdan (&bogdan)
A+ Raad van Bestuur 2020-2022

“Actief zijn binnen A+ is alsof je je in het middelpunt van het architectuurlandschap van België en Europa bevindt. Je voelt de creatieve vibes, niet alleen economisch of strikt professioneel gesproken, maar in de hoop zin te geven aan wat het mooiste beroep ter wereld en tegelijk een hondenstiel is.”

Olivier Bastin (L’Escaut)
A+ Redactieraad 2013-2018, A+ Raad van Bestuur 2016-2023

Wij danken onze partners die ons hebben gesteund en hebben bijgedragen aan het succes van 50 jaar Belgische architectuur. Bovendien, deze avond zou niet mogelijk zijn zonder de steun van de Nationale Loterij, Vitra, de Orde van Architecten

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.