Abonneer je vanaf €59 per jaar!

Je ontvangt 4 klassieke nummers en 1 speciale uitgave van het tijdschrift.

Abonnement

Brussels Architecture Prize

Architectuurprijzen zijn er genoeg, zo lijkt het wel. Verschillende steden, bedrijven of professionele organisaties zetten met de regelmaat van de klok gebouwen of hun ontwerpers in de bloemetjes. En terecht. Je kunt nooit genoeg over architectuur spreken. Maar een architectuurprijs is meer dan zijn prijsuitreiking. Dat bewijst opnieuw de Brussels Architecture Prize, een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, georganiseerd door A+ in coproductie met Urban.

Lees meer

Quality Matters

Architectuur uit België krijgt veel aandacht en aanzien in het buitenland. Dat is deels te danken aan een doorgedreven architectuurbeleid dat de laatste twintig jaar werd uitgerold: instanties zoals de Vlaamse en Brusselse Bouwmeester, de verschillende Stadsbouwmeesters, procedures zoals Open Oproep, en de oprichting van de Cellule Architecture en nu ook het ICA/WB dragen hier allemaal op hun manier aan bij. Maar ook regionale culturele spelers en publieke bouwheren spelen een belangrijke rol. A+ publiceert een breed scala aan gerealiseerde projecten van de afgelopen jaren, onderzoekt aan de hand hiervan hoe dit beleid de motor is van architectuurkwaliteit en welke veranderingen nodig zijn om deze te behouden en te laten groeien.

Lees meer

Brussels Architecture Prize

A+ organiseerde in 2021 samen met Urban.Brussels de Brussels Architecture Prize. Deze prijs werd uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder kleine interventies, grootschalige gebouwen en openbare ruimte, en schenkt aandacht aan beloftevolle jonge architecten. De Engelstalige speciale uitgave A+293 brengt uitgebreid en geïllustreerd verslag van alle nominaties, de jurering en de winnende projecten. Deze speciale editie verscheen op de feestelijk uitreiking van de Brussels Architecture Prize, op 13 december 2021 in Bozar in Brussel.

Lees meer

Practices of Change

We staan op een keerpunt in de geschiedenis. Nooit eerder werden we geconfronteerd met zoveel grote veranderingen op zo’n korte tijd: de opwarming van de aarde, het verlies aan biodiversiteit, de huidige gezondheidscrisis, sociale ongelijkheid, de enorme bevolkingsgroei. De architectuurpraktijk kan niet anders dan mee veranderen, meer zelfs: het ruimtelijk ontwerp kan als hefboom gebruikt worden om een andere manier van wonen, werken en zich verplaatsen te versnellen. De speciale uitgave van A+, in samenwerking met Architecture Workroom Brussels, toont hoe architectuurpraktijken deze transitie aanzwengelen, eerder dan er zich aan aan te passen. Met projecten van onder meer 51N4E, BC Architecten en Studies, Dethier Architectures, Miss Miyagi, NU architectuuratelier, OUEST architecture en Rotor DC.

Lees meer

Belgium:
The Next Generation!

In deze speciale editie toont A+ aanstormend talent, een twintigtal bureaus die vandaag, op het scherp van de snee, onze ruimtelijke én maatschappelijke context vormgeven. Bureaus die op een kantelpunt in hun carrière staan, een doorstartmoment dat vraagt om professionalisering, groei en capaciteitsopbouw, zonder identiteits- en kwaliteitsverlies. Met projecten van: ae-architecten, Aslı Çiçek, AHA Aurélie Hachez, B-ILD, BC architects, Carton123, Central, Bernard Dubois, FELT, Gijs Van Vaerenbergh, Goffart-Polomé, LDSRa, LRArchitectes, Murmuur, Laura Muyldermans, Nord, Ouest, Raamwerk, TRANS, Traumnovelle, Vers.A and vvv.

Lees meer

Collective Housing

De traditionele vrijstaande woning past niet meer binnen het huidige maatschappelijk discours over duurzaam ruimtegebruik, woongedrag en mobiliteit. In de speciale uitgave A+280 tonen we collectieve woonvormen in de dorps- of stadskernen die hiervoor een waardevol alternatief kunnen vormen dankzij de ruimtelijke én huiselijke kwaliteit van de gedeelde ruimtes.

Lees meer

Brussels

In A+278 Brussels staan architectuur en stedelijke transformatie centraal als krachtige politieke instrumenten om de sociale cohesie, de levenskwaliteit en de welvaart van de hedendaagse stad te verbeteren. Deze publicatie onderzoekt een reeks exemplarische projecten in Brussel, die de stedelijke ontwikkeling in heel Europa kunnen inspireren: Gare Maritime, Place Rogier, de nieuwe gebouwen van de VRT en de RTBF, het museum Kanal – Centre Pompidou en de herbestemming van de WTC torens. We tonen Brussel als laboratorium voor de toekomstige Europese stad.

Lees meer
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.