Gepubliceerd op 17.01.2019

Een paar weken geleden kondigden we de nominatie aan van 21 Belgische projecten voor de EU Mies Award 2019. Vandaag heeft de jury zojuist een shortlist van 40 projecten bekendgemaakt.

België komt opnieuw op de voorgrond van de internationale architectuurscène met 4 geselecteerde projecten. Architecten vylder vinck tailleu staat zelfs twee keer in deze shortlist, met het woon-zorgcentrum Kapelleveld in Ternat en het psychiatrisch centrum PC Caritas in Melle. Het bureau TRANS architectuur staat ook op deze lijst met de fabriek van Ryhove in Gent, evenals het Spaanse bureau RCR Arquitectes en hun Belgische partner Coussée & Goris met De Krook, kenniscentrum en stadsbibliotheek voor de toekomst in Gent.

Projecten uitgevoerd door Belgische bureaus in het buitenland concurreren ook voor deze prestigieuze architectuurprijs. Dit is het geval van OFFICE Kersten Geers David Van Severen met hun Solo House in Matarraña in Spanje, 51N4E met het Skanderbegplein in Tirana, Albanië en Atelier d’Architecture Pierre Hebbelinck met het cultureel centrum Les Halles Perret in Montataire in Frankrijk.

De Europese prijs voor hedendaagse architectuur Mies van der Rohe Award wordt om de twee jaar uitgereikt om de architectonische kwaliteit in Europa te belonen.

De jury, bestaande uit Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Ștefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, Maria Langarita en Frank McDonald, maakt vervolgens een selectie van vijf finalisten. De winnaar wordt in de loop van de maand mei bekendgemaakt.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.