Gepubliceerd op 21.08.2023

De Concrete Design Competition is een tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpwedstrijd georganiseerd en gefinancierd door een consortium van Europese cement- en/of betonfederaties. FEBELCEM is de organisator voor België. De wedstrijd staat open voor studenten die ingeschreven zijn in een school in een van de deelnemende landen. De hoofdprijs is deelname aan een internationale masterclass van een week onder begeleiding van gerenommeerde betonexperts.

Het thema van deze 11e editie is “PRESENCE”. Dit kan betrekking hebben op de intrinsieke eigenschappen van het materiaal, het creatieproces en het gebruik ervan in nieuwe of bestaande structuren. De behandelde aspecten kunnen betrekking hebben op esthetische aspecten, bouwmethoden of structurele systemen, maar kunnen ook raken aan economische kwesties, duurzaamheid of sociale kwesties.

PRESENTIE” kan worden opgevat als de manier waarop we een object, een gebouw, een brug of een meubelstuk waarnemen en ervaren. Hoe de materialiteit de functionaliteit ervan ondersteunt. Het kan ook betekenen hoe belangrijk het is om in harmonie te werken met bestaande structuren, of ze nu bekend staan om hun erfgoed of verborgen potentieel voor hergebruik hebben.

De winnaars van deze wedstrijd krijgen de kans om deel te nemen aan een week van internationale praktische cursussen over beton. Samen met experts uit de industrie, specialisten, critici en docenten krijgen ze de kans om dit materiaal te verkennen en te testen door prototypes te maken.

Ga voor meer informatie naar www.concretedesigncompetition.com / www.febelcem.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.