Uitgelicht

Actualiteit

City Talk in Bozar

Bozar nodigt je uit voor een speciaal evenement op 14 september 2023 om de kwestie van de toegankelijkheid van de openbare ruimte in Brussel te onderzoeken. In een context waarin de toegang tot de stedelijke ruimte steeds beperkter wordt, opent dit initiatief een essentiële discussie over het concept van een echt openbare openbare ruimte. Lees meer
Actualiteit

Charleroi: een stad in volle transformatie

Face aux défis mondiaux pressants tels que la réduction de l’empreinte écologique et l’adaptation aux changements climatiques, Charleroi, une ville jadis industrielle, s’engage dans une transformation urbaine profonde.   Une Ville en Mutation Charleroi se situe au carrefour de multiples défis, allant de la revitalisation de son centre-ville à la diversification de son économie, … Lees meer
Wedstrijd

Stabiel en flexibel

De wedstrijd voor het nieuwe hoofdkantoor van SD Worx op het Eilandje in Antwerpen werd gewonnen door het team van de Londense architecten Sergison Bates in samenwerking met BULK architecten – alweer een winnende combinatie van internationale en lokale architecten. Op deze compacte site langs de oostelijke oever van de Schelde spelen de architecten de inmiddels onvermijdelijke kaart van de duurzaamheid,… Lees meer
Project

In continuïteit

Naast het Kasteel van Elewijt bij Zemst staat sinds het begin van de zomer een merkwaardige tijdelijke constructie. Gebouwd met een modulair systeem van bekistingspanelen bevestigd aan stalen steunconstructies, definieert het paviljoen een binnenruimte in continue verbinding met de tuin errond. ConstructLab en 019 ontwierpen een open structuur van waaruit de bezoeker de omgeving kan ontdekken. Lees meer

Tentoonstelling

A+ Exhibition

NU architectuuratelier

Play

18.10.2023 › 28.01.2024Bozar

Dit najaar wijden A+ Architecture in België en Bozar een monografische tentoonstelling aan het architecturale werk van het Gents bureau NU architectuuratelier. Deze retrospectieve maakt deel uit van een reeks tentoonstellingen die in 2019 zijn begonnen en zijn gewijd aan Belgische architectuurpraktijken die de afgelopen jaren internationale aandacht hebben getrokken.

Publicatie

AgwA

2006-2022

Naast de tentoonstelling Dispositions gaven A+, Bozar en Walther en Franz König een boek uit dat een aanvullende kijk biedt op de werking van AgwA. Deze publicatie toont het overzicht van hun architectuurpraktijk van bij de opstart in 2003 tot en met 2022.

Bestellen

Naast de tentoonstelling Dispositions gaven A+, Bozar en Walther en Franz König een boek uit dat een aanvullende kijk biedt op de werking van AgwA. Deze publicatie toont het overzicht van hun architectuurpraktijk van bij de opstart in 2003 tot en met 2022.

Bestellen

A+ Sessions

A+ Sessions zijn korte video’s waarin internationaal gerenommeerde architecten op de man of vrouw af worden gevraagd te kiezen tussen twee vaak tegengestelde begrippen. Soms staan ze voor een dilemma, dikwijls volgen er verrassende antwoorden.

BAP 2023

De tweede editie van de Brussels Architecture Prize staat in de startblokken. Na het grote succes van de eerste editie in 2021, bereiden we ons voor op een nieuw jaar waarin we de strafste architectuur- en landschapsprojecten op en rond Brussels grondgebied in de verf zetten.

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021, in partnership met het CIVA en Bozar. De Brussels Architecture Prize bekroont recente realisaties van Belgische of buitenlandse architecten in Brussel en van Brusselse bureaus in Vlaanderen, Wallonië of het buitenland. Elke architect met een architectenbureau in Brussel of auteur van een bouwwerk dat bijdraagt aan de kwaliteit van de hoofdstad, opgeleverd tussen januari 2020 en juni 2023, kan een kandidatuur indienen. Zowel jonge als gevestigde architecten kunnen kandideren met kleine, innovatieve interventies en grote, publieke ingrepen.

Laat ons weten wat je bouwt!

De redactie van A+ krijgt graag een overzicht van de meest recente kwalitatieve projecten die in België gerealiseerd worden. Hebt u de afgelopen twee jaar een project afgerond dat u ons wil tonen? Aarzel niet om het ons te laten weten door dit formulier in te vullen.

A+ Community

A+ is meer dan een tijdschrift.

A+ is een community die verschillende opiniemakers van de hedendaagse architectuur en de belangrijke beroepen binnen de architectuursector rond zich verzamelt. Het is een dynamische groep waarin zowel aanstormend talent als invloedrijke gevestigde waarden binnen de architectuur een plaats vinden.Onze community is een optelsom van een tijdschrift dat geldt als dé referentie binnen de architectuur en uitzonderlijke evenementen op prestigieuze locaties (lezingen, rondleidingen, tentoonstellingen, walking dinners…). Deze evenementen zijn onmisbare netwerkmomenten binnen de sector. Word lid van deze community en geniet van een reeks voordelen!

Lees verder

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.