Lezing

Met zijn architectuurprogrammering zoekt A+/ Bozar Architecture aansluiting bij een lange traditie van architectuurtentoonstellingen en -debatten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel én met de ervaring van A+ als toonaangevend Belgisch tijdschrift voor architectuur.

Meer bekijken Meer bekijken

De artistieke visie bevindt zich in het spanningsveld tussen een uitgesproken kritische positie die architectuur terug in het centrum van het maatschappelijke debat wil brengen enerzijds, en een informatieve functie waarin bestaande tendenzen binnen de Belgische en internationale architectuur worden belicht anderzijds. Transversaliteit met andere kunstdisciplines is een meerwaarde. De Belgische architectuurproductie wordt benaderd vanuit een Europees en internationaal referentiekader. A+/Bozar Architecture richt zich tot een in hedendaagse architectuur geïnteresseerd publiek. Samenwerkingen met gerenommeerde architectuurcentra in binnen en buitenland worden nagestreefd. Om zijn programmering te definiëren en te voeden, verzamelt in het kader van A+/Bozar Architecture een denktank, samengesteld uit vertegenwoordigers van gelieerde instituten en architectuurexperten uit binnen- en buitenland.

 

TEAM
Projectcoördinators: Roxane Le Grelle en Lara Molino

ARTISTIEKE COMMISSIE
Olivier Bastin, Pauline Fockedey, Nicolas Hemeleers, Kelly Hendriks, Véronique Patteeuw, Hera Van Sande, Ward Verbakel, Agnieszka Zajac

SPONSORS
Main structural sponsor: ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS
Structural sponsor: FEBELCEM

 

SPONSORING
Rita Minissi | rita.minissi@mima.be
+32 2 332 37 82

Lezing door Olivier Philippe

A+ Lezing

Agence TER werd in 1986 opgericht door drie landschapsarchitecten-stedenbouwkundigen en ontwikkelde activiteiten in Parijs, Karlsruhe, Guyana en het Midden-Oosten. Henri Bava, Michel Hoessler en Olivier Philippe interesseren zich zowel voor territoriale projecten als voor ingrepen in de publieke ruimte.

Bekijk

Lezing door Andrea Deplazes

A+ Lezing

De Zwitserse architect Andrea Deplazes is de auteur van de bouwbijbel Constructing Architecture: Materials, Processes, Structures. Maar dat wil niet zeggen dat zijn architectuur er een is van technische gladheid. Met zijn studenten van de ETH Zurich ontwierp hij Monte Rosa, niet alleen een vakantiehuis vol technologische vernieuwing, maar ook een pedagogisch en architecturaal project.

Bekijk

Lezing ]pyblik[ door Tilman Latz

A+ Lezing

Tilman Latz du bureau allemand( Latz + Partner) est le second invité ouvre dule nouveau cycle 2011-2012 de conférences consacrées à l’espace public organisé depuis deux saisonses par BOZAR ARCHITECTURE/A+ en collaboration avec ]pyblik[.

Bekijk

NICHE Pulsarchitecten: TIrstraat

A+ Lezing

Het project van Pulsarchitecten in de Tirstraat staat centraal op de volgende tentoonstelling en lezing in de reeks NICHE – Jonge Belgische architectuur in Bozar. Deze drie eengezinswoningen op het Kiel in Antwerpen zijn uitingen van een veel ruimer stedelijk beleid, dat het autonoom gemeentelijk bedrijf ‘AG Vespa’ sinds 2003 voert op het vlak van stadsvernieuwing. De focus ligt daarbij op architecturale en constructieve kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

Bekijk

Lezing Thierry Decuypere – V+

A+ Lezing

Met N|I|C|H|E, een nieuwe reeks lezingen en microtentoonstellingen, krijgt de jonge Belgische architectuur een vaste stek in het Paleis voor Schone Kunsten. Om de twee maanden nodigt Bozar Architecture een jong bureau uit om een lezing te geven over een recente belangwekkende realisatie. Een maquette daarvan wordt nadien bijgezet in de wandelgangen van de prestigieuze Henry Le Boeufzaal, meer in het bijzonder in een van de vijf nissen die zich recht tegenover de loges van de ‘Young Patrons’ van Bozar bevinden.

Bekijk

LEZING FINN GEIPEL (LIN)

A+ Lezing

De verbouwing van een duikbootbasis tot een kunstencentrum in Saint-Lazaire, de herinrichting van het pavillon de l’arsenal van Parijs, de reconversie van een wapenfabriek tot een designcomplex in Saint-Etienne, etc. Dit zijn enkele van de ongewone projecten waaraan het Berlijns-Parijse architectenbureau LIN zich keer op keer waagt. In België werd LIN recent nog uitgenodigd om deel te nemen aan de open oproep voor de restauratie van de Gentse ‘Boekentoren’.

Bekijk

Lezing van Willem Jan Neutelings (Neutelings Riedijk Architecten)

A+ Lezing

Neutelings Riedijk Architecten heeft zich de laatste tien jaar gespecialiseerd in architectuurprojecten voor de cultuurindustrie. In de lezing in Bozar in Brussel op 9 maart zal Willem Jan Neutelings proberen om de maatschappelijke ontwikkelingen in de cultuursector te duiden aan de hand van enkele recente projecten van het bureau, waaronder een Opera voor Ljulbljana, een […]

Bekijk

Robbrecht & Daem: Pacing through Architecture

A+ Lezing

Het bekende Gentse architectenbureau Robbrecht en Daem staat dit voorjaar twee keer op de affiche in het Paleis voor Schone Kunsten. Bezoek het eerste weekend van februari de nieuwe zalen die ze ontwierpen voor het Filmmuseum, en vervolgens de monografische tentoonstelling over hun werk. Pacing through Architecture is de eerste tentoonstelling in een nieuwe reeks die Belgische architecten presenteert in het Paleis voor Schone Kunsten.

Bekijk

Lezing Jan De Vylder

A+ Lezing

Jan De Vylder is de vierde jonge architect van het seizoen die een maquette van zijn werk in de reeks NICHE – Jonge belgische architectuur in BOZAR presenteert.  Tijdens de vooropening van de microtentoonstelling zal hij een lezing geven om zijn recent project te uitleggen: de productiezalen van de bekende Ballets C de la B […]

Bekijk

schrijf je in voor de nieuwsbrief