Lezing

Met zijn architectuurprogrammering zoekt A+/ Bozar Architecture aansluiting bij een lange traditie van architectuurtentoonstellingen en -debatten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel én met de ervaring van A+ als toonaangevend Belgisch tijdschrift voor architectuur.

Meer bekijken Meer bekijken

De artistieke visie bevindt zich in het spanningsveld tussen een uitgesproken kritische positie die architectuur terug in het centrum van het maatschappelijke debat wil brengen enerzijds, en een informatieve functie waarin bestaande tendenzen binnen de Belgische en internationale architectuur worden belicht anderzijds. Transversaliteit met andere kunstdisciplines is een meerwaarde. De Belgische architectuurproductie wordt benaderd vanuit een Europees en internationaal referentiekader. A+/Bozar Architecture richt zich tot een in hedendaagse architectuur geïnteresseerd publiek. Samenwerkingen met gerenommeerde architectuurcentra in binnen en buitenland worden nagestreefd. Om zijn programmering te definiëren en te voeden, verzamelt in het kader van A+/Bozar Architecture een denktank, samengesteld uit vertegenwoordigers van gelieerde instituten en architectuurexperten uit binnen- en buitenland.

 

TEAM
Projectcoördinators: Roxane Le Grelle en Lara Molino

ARTISTIEKE COMMISSIE
Olivier Bastin, Pauline Fockedey, Nicolas Hemeleers, Kelly Hendriks, Véronique Patteeuw, Hera Van Sande, Ward Verbakel, Agnieszka Zajac

SPONSORS
Main structural sponsor: ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS
Structural sponsor: FEBELCEM

 

SPONSORING
Rita Minissi | rita.minissi@mima.be
+32 2 332 37 82

Lezing door Xaveer De Geyter

Paleis voor Schone Kunsten, 27 november 2013 A+ Lezing

De internationaal erkende architect Xaveer De Geyter begon zijn opmerkelijke carrière in 1998 met de oprichting van zijn architectuurbureau XDGA. Met projecten van verschillende schalen, van individuele huizen tot masterplannen, ontwikkelt hij een enkelvoud houding die, zoals door C. Van Gerrewey onderstreept, de onzekerheden van het project op een heldere en positieve manier benadert. Hij zal over zijn werk spreken tijdens zijn lezing in het Paleis voor Schone Kunsten ter gelegenheid van de tentoonstelling Xaveer De Geyter Architects. XDGA_160_expo vanaf 8 november aan de CIVA.

Bekijk

Lars Lerup in gesprek met GRAU

Paleis voor Schone Kunsten, 29 oktober 2013 A+ Lezing

Lars Lerup is de auteur van referentiewerken als One Million Acres & No Zoning, After the City en Building the Unfinished. Tijdens een gesprek in het Paleis voor Schone Kunsten met het Franse bureau voor stedenbouw en architectuur GRAU doet hij zijn visie op de stad en de ruimtelijke ordening uit de doeken.

Bekijk

Lezing door bOb Van Reeth

Paleis voor Schone Kunsten, 5 september 2013 A+ Lezing

Ter gelegenheid van de tentoonstelling over bOb Van Reeth in het Paleis voor Schone Kunsten, zal bOb Van Reeth spreken over twee van zijn meest recente bouwwerken: het genocidemuseum in Mechelen en de uitbreiding van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren.

Bekijk

bOb Van Reeth: gesprekken

Paleis voor Schone Kunsten, 18 augustus, 1 en 8 september 2013 A+ Expo

In het kader van de tentoonstelling bOb Van reeth: Architect, organiseren BOZAR Architectuur/A+ deze zomer drie gespreksnamiddagen met bOb Van Reeth, de curatoren van de tentoonstelling, architectuurcritici en opdrachtgevers.

Bekijk

bOb Van Reeth: Architect Nocturne van de tentoonstelling en presentatie

A+ Expo

Nocturne van de tentoonstelling en presentatie OASE90: “wat is goed architectuur?” en booklaunch van de catalogus “bOb Van Reeth: Architect” Naar aanleiding van de nocturne op 27 juni genieten de studenten die de tentoonstelling willen bezoeken van een verlaagd tarief. Tegelijk presenteren we, in het bijzijn van b0b van Reeth en een aantal medewerkers, de […]

Bekijk

Lezing door Shelley McNamara & Yvonne Farrell (Grafton Architects)

A+ Lezing

Tous les deux ans, le Palais des Beaux-Arts accueille le Prix belge pour l’Architecture et l’Energie. Cette année, Shelley Mc Namara fera partie du jury. BOZAR ARCHITECTURE/A+ profite de cette occasion pour l’inviter à donner une conférence en compagnie d’Yvonne Farrell, son associée au sein du bureau irlandais Grafton Architects.

Bekijk

Lezing door Hirata Akihisa

A+ Lezing

Hirata Akihisa is een jonge Japanse architect die aan de universiteit van Kyoto studeerde. Hij werkte acht jaar voor Toyo Ito, meer bepaald aan het project voor het paviljoen in Brugge (2002), de wedstrijd voor het muziekforum in Gent (2004) en de Tod’s-winkel in Tokio (2004). In 2005 richtte hij zijn eigen bureau op en […]

Bekijk

Lezing door Dominique Perrault

A+ Lezing

In 1989 ontwierp Dominique Perrault de Bibliothèque nationale de France. Sindsdien is hij een van de meest gelauwerde Franse architecten van zijn generatie. De velodroom en het Olympisch zwembad in Berlijn (1999), de École Polytechnique Fédérale in Lausanne waar hij momenteel aan werkt, het Olympisch tenniscomplex in Madrid (2009) of het Hof van Justitie van […]

Bekijk

Wolf Prix

A+ Lezing

Wolf Prix (°1942, Wenen) richtte in 1968 samen met Helmut Swiczinsky het ‘coöperatieve’ architectenbureau Coop Himmelb(l)au op. Eind jaren ’80 kregen ze internationale faam door hun deelname aan de legendarische tentoonstelling “Deconstructive Architecture” in het Museum of Modern Art in New York. Coop Himmelb(l)au ontwerpt openbare gebouwen en kantoren (zoals de nieuwe hoofdzetel van de Europese Centrale Bank in Frankfurt), maar ook theaters en tentoonstellingsruimten (o.a. het Musée des Confluences in Lyon).

Bekijk

schrijf je in voor de nieuwsbrief