Kalender

Brussels Design September

29.08.2013 Evenement

  Terug naar school rijmt dit jaar nog steeds op design. Design September organiseert opnieuw een heleboel activiteiten die met architectuur te maken hebben. Op het programma van dit festival staat bijvoorbeeld ‘100 Maja/Houses’, een expo die de eengezinswoning in Estland verkent. Ook zeker niet te missen: de workshop ‘Design en sociale vernieuwing: onze leefruimtes […]

Bekijk

150 jaar Henry van de Velde

29.08.2013 Expo

In vergelijking met Duitsland kwam het eerbetoon misschien wat traag op gang, doch heel het najaar van 2013 – het jaar waarin Henry van de Velde 150 jaar zou geworden zijn – is nog gewijd aan de Belgische ontwerper wiens faam tot ver buiten de grenzen van ons land gevestigd blijft. Een greep uit het […]

Bekijk

Lezing door bOb Van Reeth

31.07.2013 Lezing

Ter gelegenheid van de tentoonstelling over bOb Van Reeth in het Paleis voor Schone Kunsten, zal bOb Van Reeth spreken over twee van zijn meest recente bouwwerken: het genocidemuseum in Mechelen en de uitbreiding van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren.

Bekijk

bOb Van Reeth: gesprekken

19.06.2013 Expo

In het kader van de tentoonstelling bOb Van reeth: Architect, organiseren BOZAR Architectuur/A+ deze zomer drie gespreksnamiddagen met bOb Van Reeth, de curatoren van de tentoonstelling, architectuurcritici en opdrachtgevers.

Bekijk

bOb Van Reeth: Architect

19.06.2013 Expo

A+/Bozar Architecture brengt hulde aan bOb Van Reeth die dit jaar zeventig wordt. De overzichtstentoonstelling belicht het oeuvre van deze bekende Belgische architect. Ontdek de details van vijftig projecten en verwezenlijkingen, uitgelicht aan de hand van schetsen, tekeningen, foto’s, documenten, modellen en films.

Bekijk

Jan Gehl - People City

11.02.2010 Lezing

Wat betekent duurzaamheid als we het over steden en openbare ruimte hebben? Is het voldoende om met duurzame materialen te werken of te pleiten voor meer voetgangers en fietsers? Of zijn steden die op menselijke maat zijn gebouwd per definitie duurzaam? En wat betekent dit dan concreet voor de ontwerper van de openbare ruimte?

Bekijk

schrijf je in voor de nieuwsbrief