In november reist de tentoonstelling V+ naar Zweden!

09.11.2017 tot 24.03.2017 A+ Expo
© Maxime Delvaux

© Maxime Delvaux

Ieder jaar zetten A+ en Bozar een uitzonderlijke Belgische architectuurpraktijk in de kijker in een tentoonstelling. In 2015 was dit het Brusselse bureau V+ Bureau Vers plus de bien-être die voor het eerst aantal projecten – die toen in de ontwerpfase zaten of in de stellingen stonden –  aan het publiek voorstelden.

De tentoonstelling reist nu verder! In samenwerking met V+ en de curatoren Sophie Dars en Carlo Menon, zal de monografie tentoongesteld worden in Stockholm waar hij van 9 tot en met 24 november te zien zal zijn in de KTH | School of Architecture. Maquettes, installaties, plannen, foto’s en video’s belichten de krachtlijnen en onthullen wat V+’s werk bijzonder maakt: het verplaatsen van de zwaartepunten van een project, de wisselwerking met de omgeving en het aftasten van de grenzen van de architectuur. Om het belang van samenwerking te onderstrepen nodigt V+ gasten uit als Simon Boudvin, Maxime Delvaux, Rotor, Loïc Vanderstichelen en Jean-Paul Jacquet.

 

Voor deze gelegenheid organiseert Wallonie-Bruxelles Architectures een openingslezing met het architectenbureau Vers plus de bien-être en de curatoren van de tentoonstelling, Sophie Dars en Carlo Menon op 9 november om 17u30.

De herneming van de V+ tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met Wallonie-Bruxelles Architectures, en met de steun van de Cellule Architecture de la Fédération Wallonie-Bruxelles en Wallonie-Bruxelles International.

 

 

PRAKTISCH 
Expo: V+ architecture documents on five projects

09.11 > 24.11

Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Stockholm (Zweden)

Openingslezing, 09.11, 17u30
Vernissage, 09.11, 19u00

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Bozar
Curatoren: Sophie Dars en Carlo Menon
Gasten: Simon Boudvin, Pierre Chabard, Maxime Delvaux, Sonia Dermience, Marcel Jaradin, Rotor, Trans Architectuur, Loïc Vanderstichelen, Jean-Paul Jacquet
In samenwerking met: Wallonie-Bruxelles Architectures
Hoofdsteun: Fédération Wallonie-Bruxelles – Cellule architecture, Wallonie-Bruxelles International
Steun: Brussels Capital-Region, Vlaamse Overheid, Ville de Bruxelles
Structurele partner: FEBELCEM

 

FEBELCEM WBIWBA_ttes lettres

 

schrijf je in voor de nieuwsbrief