Spazio Kreon in Milaan en nieuwigheden

gepubliceerd op 30.07.2019 Van de fabrikanten

De volledig vernieuwde showroom in Milaan is de perfecte expressie van de identiteit van Kreon, zoals we die kennen van het majestueuze hoofdkwartier in Opglabbeek. De sobere architecturale lijnen creëren met een juist evenwicht een relatie tussen kleuren, licht en vlakken, waarbij de armaturen van Kreon en Belux elkaar in een subtiele mix aanvullen.

Gelegen in de Zona Tortona, een van de meest trendy wijken van de stad, en drukbezocht tijdens de Salone del Mobile, zal de ruimte meermaals per jaar voor externe exposities beschikbaar zijn. De inhuldiging werd afgerond met een soiree voor het internationaal gezelschap, dat ook gekomen was om er de jongste nieuwigheden te ontdekken.

De showroom van Kreon is onvermijdelijk een omwegje waard als je Milaan bezoekt!
Spazio Kreon – Via V. Forcella 5 – 20144 Milan – Italy www.kreon.com

Schoonheid ontstaat niet door het toevoegen van een laatste detail, wel door het weglaten ervan. 

“De vormgeving van onze collectie getuigt van een manier van denken waarbij elke verlichtingsoplossing wordt gereduceerd tot het strikt wezenlijke. Licht en lichtwerking staan hierbij centraal, het object aan zich een bouwsteen van uw architectuur. Deze zoektocht naar het uitgezuiverde object dat ten dienste staat van uw architectuur vergt een diep inzicht in de intrinsieke waarde en overeenkomsten van onze verschillende architectuurvormen. Hoe verscheiden de ons omliggende architectuur kan ogen, toch kan ze -althans in theoriegereduceerd worden tot enkele basisvormen. kreon beschouwt haar verlichtingsarmaturen dan ook als een object waarvan elk element opgebouwd wordt vanuit die meest zuivere vorm. Deze benadering van het armatuur ziet het detail dan ook niet als een loutere versiering maar als de sleutel tot het begrip en het ontwerp van het armatuur in zijn geheel. Onze verlichtingsoplossingen, ontdaan van elk overtollig detail, resulteren niet in een streng minimalisme maar in een architectonisch object dat steeds in dialoog staat met de ruimte ongeacht de stijl waarin deze wordt opgebouwd. Een vormelijk object dat dit samen met een performante lichtoplossing kan aanbieden vormt de werkelijke essentie en betekenis van architecturale verlichting. kreon, purity in light stelt u daarom in staat om de voorwaarden te scheppen waaronder de schoonheid van uw ontwerp aan de oppervlakte kan komen.”

Kristof Pycke | Art Director

 

schrijf je in voor de nieuwsbrief