Office kgdvs: Kortrijk Xpo

gepubliceerd op 10.07.2014 A+ Lezing

imtexte

 

Office Kersten Geers David Van Severen vult de vierde NICHE in van het seizoen met een kleine tentoonstelling en een lezing over hun recent project Kortrijk Xpo.
Office stond al herhaaldelijk in de schijnwerpers, onder meer met de deelname aan de architectuurbiënnale van Venetië van 2008.

Onlangs realiseerde het bureau zijn eerste grote architectuuropdracht : de uitbreiding van de expositiehal en het masterplan voor de site Kortrijk Xpo. Het ontwerp bestaat uit een lange galerij die het hele perceel omgeeft en waarvan het regelmatige ritme overeenstemt met het bestaand complex en zich herhaalt aan de nieuwe inkompartij en het bovenliggende kantoorgebouw.Het door de jaren gegroeide heterocliete geheel wordt zo gereoganiseerd volgens een rigoureus formeel plan dat tot in de structurele detaillering werd doorgetrokken. Het project kwam tot stand in samenwerking met Joachim Declerck en het bureau Goddeeris.

Naar aanleiding van de vernissage van de maquette van Kortrijk Xpo, die de rest van het seizoen in de wandelgangen van de Henry Le Boeufzaal te bezichtigen zal zijn, komen de twee architecten tekst en uitleg geven over Kortrijk Xpo en hoe het werk zich verhoudt tot de rest van hun œuvre.

Praktische Informatie:
Talen : De lezing is in het Nederlands
Tickets : 4 euro

Coproductie : BOZAR ARCHITECTURE, A+ Belgisch tijdschrift voor architectuur, Orde van Architecten
Structurele partners NICHE-reeks : Protect, Regie der Gebouwen, Duravit
Steun: Federatie van de Belgische Cementnijverheid (FEBELCEM)

schrijf je in voor de nieuwsbrief