Lezing door Herman Hertzberger

06.10.2016 tot 06.10.2016 A+ Lezing
WEB_Hertzberger

© Architectuurstudio HH

Herman Hertzberger behoeft weinig introductie: icoon van het structuralisme, laureaat van de RIBA Royal Gold Medal in 2012 en auteur van een reeks memorabele architectuurlessen aan TU Delft die sinds 1991 gebundeld zijn in de internationaal geprezen boekenreeks ‘Lessen in Architectuur’. Architectuurstudio HH, opgericht in 1958, heeft inmiddels meer dan een halve eeuw architectuurgeschiedenis meegemaakt. Over deze periode heeft de architect een coherent oeuvre opgebouwd, waarin begrippen als ‘publieke ruimte’ en ‘intimiteit’ centraal staan. Hertzbergers visie, zowel utopisch als filantropisch, heeft gestalte gekregen in de vele publieke gebouwen, scholen en woningen die hij in zijn loopbaan heeft ontworpen. Ontdek zijn werk op 6 oktober in het Paleis voor Schone Kunsten!

 

Dankzij onze hoofdsponsor FEBELCEM, kunnen 400 studenten deze lezing gratis bijwonen. Ben je student? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van deze actie.

 

Kom ondertussen meer te weten over het oeuvre van Herman Hertzberger in ons volgende nummer A+261 [Re]politicize, vanaf 19/09 te verkrijgen in onze webshop!

 

Lezing – Herman Hertzberger
6 oktober 2016, 20.00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal Henry Le Boeuf, Brussel
In het Engels
Ticket  €8|€5 (-26|60+)

Coproductie: Bozar Architecture, A+ Architecture in Belgium
Hoofdsponsor: FEBELCEM
Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Stad Brussel, Velux
In het kader van A+261 (Re)politicize (verschijnt op 19/09)

 

V+_FEBELCEMLogo_VELUX

schrijf je in voor de nieuwsbrief