Lezing door H Arquitectes

20.10.2016 tot 20.10.2016 A+ Lezing
H Arquitectes, 1014 House © Adria Goula Sarda

© Adria Goula Sarda

H Arquitectes werd in 2000 opgericht door architecten David Lorente Ibáñez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó en Roger Tudó Galí. Het Catalaanse bureau staat bekend om hun on-site ontwerpmethodiek; met een minimum aan materialen gaan ze ter plekke op zoek naar nieuwe toepassingsvormen. Hun sterke interesse in typologieën en het beperken van het materialenpalet leidt tot een poëtische, maar tegelijk ook pragmatische architectuur; een ontwerpaanpak die ook tijdschriften als Detail, Quaderns en AMC niet is ontgaan.

Op 20 oktober komt H Arquitectes ons meer vertellen over hun praktijk tijdens een lezing in het Paleis voor Schone Kunsten. Een van de projecten die er uitvoerig aan bod zal komen is Casa 1014. Dit internationaal gelauwerd project staat symbool voor de visie van het bureau. De schaal, de typologie en de constructie van het gebouw vertonen in vele opzichten sterke gelijkenissen met onze Belgische wooncultuur. Kom ze ontdekken tijdens deze unieke lezing!

 

Lezing – H Arquitectes
20 oktober 2016, 20.00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels
Ticket  €8|€5 (-26|60+)

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Bozar
Hoofdsponsor: Assa Abloy
Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Stad Brussel, Febelcem, Embajada De España en Bruselas

In het kader van A+261 – (Re)politicize, vanaf 19/09 verkrijgbaar in onze webshop!

 


ASSAABLOY_black_45mm600dpiFebelcem
ambassade-espagne-belgique copyspainartsculture

schrijf je in voor de nieuwsbrief