Lezing door Gilles Perraudin

06.02.2018 A+ Lezing

Perraudin

© S. Demailly

Lezing door Gilles Perraudin

In gesprek met Barrault Pressacco

Gilles Perraudin richtte zijn kantoor op in 1980. Sindsdien heeft hij in zijn praktijk bijzondere aandacht besteed aan kwesties rond duurzaamheid, zoals energiebesparing en uitputting van hulpbronnen. Het productieproces en de gekozen materialen zijn dan ook van het grootste belang. Hij herontdekt steen als materiaal met onbetwistbare ecologische deugden, dat ondanks zijn hedendaagse kwaliteiten vandaag nog te weinig gebruikt wordt. Perraudin ontwikkelt zo een eigen specifieke aanpak die vertrekt vanuit de gegeven situatie en een doordachte materiaalkeuze, met een sobere en serene architectuur als resultaat.

Op 6 februari nodigen A + en BOZAR hem uit om een ​​lezing te geven over zijn werk en zijn architecturale aanpak.

Na de lezing door Gilles Perraudin geeft het jonge Parijse kantoor Barrault Pressacco een uiteenzetting. Zij werken met lokale materialen en stellen hun woningproject voor dat volledig opgetrokken is uit natuursteen in het hartje van het 11e arrondissement van Parijs. Door de associatie met andere materialen, de precisie van de uitvoering en de beheersing van de bouwprincipes slaagt Barrault Pressacco er in om op een vernieuwende manier met massieve steen hedendaagse architectuur te maken.

Tot slot vindt er een discussie plaats onder de sprekers, gemodereerd door Freek Persyn van het Brusselse kantoor 51N4E. Deze richt zich op bouwen met natuursteen en de impact van het gebruik ervan op de ontwerpmethode, de constructieve aanpak en de uitvoering.

Lezing – Gilles Perraudin

6 februari 2018, 19.00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels
Ticket  €8|€5 (-26|60+)

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium
Sponsor: Pierres et Marbres de Wallonie, Lokale Steen
Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Pierres et marbres

Lokale steen

schrijf je in voor de nieuwsbrief