Lezing door David Chipperfield

22.10.2019 A+ Lezing

James Simon Galerie, Museum Island Berlin, Germany. © Ute Zscharnt for David Chipperfield Architects

Het is A+ en BOZAR een waar genoegen om David Chipperfield te mogen uitnodigen voor een lezing in de Grote Zaal Henry Le Bœuf.

David Chipperfield is een van de meest gevraagde Britse architecten van zijn generatie. In 1985 richtte hij zijn bureau David Chipperfield Architects op in Londen. Sindsdien opende hij vestigingen in Berlijn, Shanghai en Milaan en geniet hij internationale erkenning voor zijn openbare en culturele gebouwen in Europa en de Verenigde Staten, zoals het River & Rowing Museum in Engeland (1997) of de renovatie van het Neues Museum in Berlijn (2009).

De Britse architect benadert de historische achtergrond van de gebouwen met een diep respect, en beschouwt ze tegelijkertijd als open speelveld. Zijn sobere en symbolische architectuur combineert innovatie en conservatie op extreem intelligente wijze.

Chipperfield gaf al les aan uiteenlopende instellingen verspreid over de hele wereld en sleepte door zijn carrière heen een honderdtal internationale prijzen in de wacht. In 2012 mocht hij als eerste Britse architect de eer waarnemen om de architectuurbiënnale van Venetië te cureren.


FEBELCEM en A+ bieden een gratis ticket voor deze lezing en een tijdschrift aan de eerste 400 studenten architectuur die op geldige wijze zijn ingeschreven. Voorafgaand aan de lezing is er om 19.00 u een briefingsessie over de komende editie van de Concrete Design Competition.


Lezing door David Chipperfield
22 oktober 2019, 20.00
Paleis voor Schone Kunsten – Henry Le Boeufzaal
In het Engels
Ticket €8|€5 (-26|60+)

Coproductie : BOZAR, A+ Architecture in Belgium
Structurele partner: FEBELCEM
Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles – Cellule architectureVlaamse OverheidBrussels Hoofdstedelijk GewestStad Brussel

schrijf je in voor de nieuwsbrief