Lezing door Alexander Dierendonck

04.04.2019 tot 04.04.2019 A+ Lezing

© Filip Dujardin

Op de opening van de tentoonstelling PRAXIS over het werk van het Gentse bureau Dierendonckblancke architecten, geeft Alexander Dierendonck een lezing over eigen werk. Zo wordt meteen ook de spits afgebeten van een nieuwe reeks monografische architectuurtentoonstellingen in BOZAR.

Na zijn afstuderen als architect aan Sint-Lucas (Gent) in 1994, deed Alexander Dierendonck ervaring op in het buitenland bij Dominique Perrault Architecture, Atelier Christian Hauvette of LABFAC (Finn Geipel & Nicolas Michelin). Terug in België opende hij in 1999 zijn eigen kantoor en in 2009 richtte hij samen met Isabelle Blancke Dierendonckblancke architecten op.

In zijn lezing geeft hij tekst en uitleg bij de aanpak van het bureau, waarin intuïtie gepaard gaan met veel aandacht voor detail : een benadering die het architectenduo en hun team de afgelopen twee decennia hebben ontwikkeld.

Lezing – Alexander Dierendonck
04 april 2019, 19.00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M
In het Nederlands
Ticket

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium
Sponsors: Reynaers Aluminium, JANSEN by ods, RENOLIT, EQUITONE, Sto , Wienerberger, Tarkett, Modular Lighting Instruments, Heraklith, Heradesign, Knauf, ArcelorMittal, Van Roey
Steun: Vlaamse Overheid

schrijf je in voor de nieuwsbrief