Lezing door Alberto Veiga (Barozzi Veiga)

25.10.2018 A+ Lezing
Regulatory Council for the D.O. Ribera del Duero. © Simon Menges

Regulatory Council for the D.O. Ribera del Duero. © Simon Menges

Barozzi Veiga, een bureau uit Barcelona dat zich richt op architectuur en stedenbouw, werd opgericht in 2004 door Fabrizio Barozzi en Alberto Veiga.

Context speelt een belangrijke rol in het werk van deze architecten. Barozzi Veiga probeert op deze manier een evenwicht te vinden tussen de eigenheden van de context, de authenticiteit ervan, en de formele autonomie van de architectuur die ze ontwerpen. Deze autonomie laat toe dat hun architectuur de tijdelijke context waarin ze ontstaat, overstijgt. De duidelijk gedefinieerde volumes en open geometrieën zorgen voor een sterke identiteit die enerzijds een samenhang tussen de architectuur en de context tot stand brengt, maar er zich terzelfdertijd bewust van afzet.

Het portfolio van het bureau bestaat voornamelijk uit openbare gebouwen. De bekendste zijn het Museum voor Schone Kunsten Graubünden in Zwitserland en de Szczecin Philharmonie in Polen, een project dat in 2015 werd beloond met de prestigieuze Mies van der Rohe Prijs. Nadat ze uitgenodigd werden voor de Architectuurbiënnale van Venetië in 2016, namen ze daaropvolgend deel aan de Architectuurbiënnale van Chicago die tussen september en januari 2017 plaatsvond.

Op uitnodiging van A+ en BOZAR geeft Alberto Veiga op 25 oktober een lezing over de manier waarop zijn bureau te werk gaat.

Lezing – Alberto Veiga (Barozzi Veiga)

25 oktober 2018, 20.00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M, Brussel
In het Engels
Ticket  €8|€5 (-26|60+)

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, BOZAR
Structurele partner : FEBELCEM
Structurele hoofdsponsor: ASSA ABLOY Entrance Systems
Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Federation Wallonie-Bruxelles

Febelcem_ASSAABLOY_700px

schrijf je in voor de nieuwsbrief