Bruocsella looft een prijs van 26.000€ uit voor initiatieven die de stedelijke leefwereld van de brusselaars verbeteren

gepubliceerd op 14.01.2019 Wedstrijd

Het Collectief van mecenaatbedrijven BRUOCSELLA lanceert voor het zestiende jaar op rij een oproep tot projecten. Aan de oproep is een cheque van 26.000€ verbonden voor projecten die de stedelijke leefwereld in het Brussels gewest verbeteren. 

Dit Collectief van Promethea bestaat uit 26 mecenaatbedrijven die zich ten doel stellen om niet alleen financiële steun, maar ook een logistiek mecenaat ter beschikking te stellen van creatieve projecten die waarneembaar zijn, de Brusselse leefwereld verfraaien en een zo groot mogelijk aantal ten goede komen. 

Het collectief Bruocsella van Promethea, pionier van het collectief mecenaat 

Gelanceerd in 2003 door de vzw Promethea, geldt het Collectief van Mecenaatbedrijven BRUOCSELLA als pionier van het collectief mecenaat. Enkele Brusselse bedrijven en KMO’s, voor het merendeel actief in de bouw- en immobiliënsector, liggen aan de basis van het Collectief. Zij delen de ambitie om meer te zijn dan een economische speler in het gewest en wensen te ageren ten gunste van de gemeenschap door projecten te steunen die de stad valoriseren, rehabiliteren en animeren. De motivering van het Collectief is intact gebleven en Bruocsella telt vandaag 26 deelnemende bedrijven.

De impact van het collectief Bruocsella en zijn 15 jaar collectief mecenaat 

De voorbije vijftien jaar heeft BRUOCSELLA 263 kandidaturen beoordeeld, 24 Prijzen uitgereikt en 361.000€ geïnvesteerd in projecten ter verbetering van de Brusselse stedelijke leefwereld. 

Met deze zestiende editie erbij, komt het gecumuleerd bedrag op 387.000€ te liggen!

Door hun financiële en menselijke krachten te bundelen, zijn de leden van een collectief van mecenaatbedrijven zeker van een reële impact op de projecten die zij steunen. Dit mecenaatmodel kreeg inmiddels navolging en geldt voortaan als een trend op het vlak van het mecenaat van bedrijven. Sedert 2013 zijn vier andere collectieven opgericht binnen Promethea, dat nu uit 5 groepen van bedrijven bestaat, die een collectief vormen en waarbij in totaal meer dan 69 bedrijven betrokken zijn.

OPROEP TOT PROJECTEN 2019: reglement en uiterste datum voor de kandidaturen

Elk jaar worden creatieve projecten “voor de stad” bekroond met de Prijs BRUOCSELLA. Het Collectief looft dit jaar een prijs van 26.000€ uit. De oproep tot projecten loopt tot 20 februari 2019. Het reglement, een vademecum en de nodige inschrijvingsformulieren zijn beschikbaar op www.promethea.be

  • de prijs geldt voor alle projecten, met uitzondering van deze van de overheid;
  • het ingediende project moet slaan op een initiatief in de open ruimte, moet creatief en voor iedereen zichtbaar en/of bruikbaar zijn;
  • het project moet duurzaam zijn en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gerealiseerd worden;
  • het bedrag van de prijs moet een betekenisvolle hefboom of een noodzakelijke aanvulling zijn voor de finalisering van het ingediende project.

Uiterste datum voor de indiening van de dossiers van de kandidaturen: 20 februari 2019 op www.promethea.be

HET COLLECTIEF BRUOCSELLA OP VIDEO : vimeo.com/264954051

Meer informatie: promethea.be/BruocsellaAppel 

schrijf je in voor de nieuwsbrief