De Dag van de Architectuur breidt uit!

gepubliceerd op 17.05.2017 | tekst Shendy Gardin

C15D5079

Van 8 tot 17 september organiseert het Vlaams Architectuurinstituut voor het eerst het ‘Festival van de architectuur’, een volksfeest gewijd aan de hedendaagse architectuur. De eerste editie van het festival vindt plaats in de thuisstad Antwerpen. Tien dagen lang zal deSingel en haar omgeving dienen als decor voor een interdisciplinair programma met een waaier aan dansvoorstellingen, tentoonstellingen, workshops, etc. Onder de noemer ‘meer dan alleen bouwen’ wil het festival jong en oud aansporen om architectuur te beleven. Het event gaat van start met de Nacht van de Architectuur, een feestavond vol live muziek, bars, secret cinema en speeddates, georganiseerd door de Beroepsvereniging voor architecten (bva) en het VAi.

De vertrouwde ‘Dag van de architectuur’ gaat door op 10 september. Tientallen projecten én architectenbureaus in Vlaanderen en Brussel zullen er worden opengesteld voor het publiek. Nieuw is dat deze dag samenvalt met de Open Monumentendag. Herita, de organisator van deze opendeur, en het VAi slaan hiervoor de handen in elkaar. Met als centraal thema ‘herbestemming’ willen ze hun hedendaags aanbod uitbreiden en het publiek sensibiliseren voor de cultuurhistorische waarde van (toekomstig) erfgoed.

Ook A+ mag tijdens dit festival niet ontbreken. Als vaste mediapartner houden we jullie op de hoogte over het programma en zullen we ook aanwezig zijn op verschillende evenementen. Later meer hierover.

Het programma van het festival vind je terug op www.festivalvandearchitectuur.be.

 

Festival van de architectuur
8 tot 17 september 2017
deSingel, Antwerpen
www.festivalvandearchitectuur.be

Nacht van de architectuur
8 september 2017
deSingel, Antwerpen
www.nachtvandearchitectuur.be

Dag van de architectuur / Open Monumentendag
10 september 2017
diverse locaties, Vlaanderen & Brussel

schrijf je in voor de nieuwsbrief