Lezing [pyblik]: Tractor, Pierre Vanderstraeten, Denis Dujardin & Dag Boutsen

gepubliceerd op 10.07.2014 A+ Lezing

DSC_0424

 

Dag Boutsen, directeur van de architectuurhogeschool Sint-Lucas, modereert het debat (01.04) tussen Pierre Vanderstraeten, Denis Dujardin en een lid van het collectief Traktor. Ze praten over hun opvattingen aan de hand van drie recente projecten. Het collectief Traktor bestaat uit landschapsarchitecten, plastische kunstenaars, filosofen en architecten. Pierre Vanderstraeten is architect, socioloog en stedenbouwkundige en doceert aan de architectuurhogeschool Sint-Lucas. Hij komt praten over zijn visie op de publieke ruimte. Denis Dujardin is landschapsarchitect en stedenbouwkundige. Aan verschillende Belgische en buitenlandse instituten doceert hij over de raakvlakken tussen architectuur en stedenbouw. Recent maakte hij (in samenwerking met Technum) een nieuw ontwerp voor het grootste stedelijke park van Vlaanderen, het Maria-Hendrikapark in Oostende. Zijn werk handelt vaak over het concept van de dissimulatie.
Deze lezing vindt plaats in het kader van de lezingen reeks georganiseert door Bozar Architectur en [pyblik], een platform gecreëerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat knowhow en expertise op het vlak van de publieke ruimte samenbrengt en dat synergie maken tussen academische wereld, administraties en ontwerpers.

Tractor, Pierre Vanderstraeten, Denis Dujardin & Dag Boutsen, ‘Methods and meaning of sustainable design’
Debat
01.04.2010 – 19 :30
Terarken zaal
4|7 euro (-26|60+)
Talen : Nederlands, Frans

Coproductie: A+ Belgisch Tijdschrift voor Architectuur, [pyblik]
Steun: KULeuven – Faculteit Toegepaste Wetenschappen Departement Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening | ISACF La Cambre | Sint Lucasacademie | Ministère de la Région de Bruxelles Capitale

schrijf je in voor de nieuwsbrief