Booklaunch & debat — Laurent Ney ‘Nijmegen: Designing the City Bridge’

04.09.2014 tot 04.09.2014 Evenement
Ney - Poulissen, 'De Oversteek', Nijmegem

Ney – Poulissen, ‘De Oversteek’, Nijmegen

Booklaunch & Debat— ‘Nijmegen: Designing the City Bridge’

 

A+ Architecture in Belgium en Uitgeverij Vantilt hebben het genoegen om u op 4 september uit te nodigen voor de boekpresentatie ‘Nijmegen: Designing the ‘City Bridge’’. Dit persoonlijke relaas van Laurent Ney, de ingenieur van het duo Ney-Poulissen, vertelt over de totstandkoming van de nieuwe stadsbrug ‘de Oversteek’ voor de Nederlandse stad Nijmegem. Het boek gunt de lezer een insiders-blik op het bouwproces (de historische en culturele achtergrond van de site, het schetsontwerp, het contact met de opdrachtgevers), en presenteert ook een duidelijke visie op landschap en stedelijkheid an sich.

De boekpresentatie gaat gepaard met een boeiend gesprek tussen de ontwerpers Laurent Ney en Chris Poulissen. Jens Aerts (stedenbouwkundig ontwerper bij het Leuvense bureau voor urbanisme BUUR) leidt het gesprek tussen hen en twee genodigden dr. Arie Romeijn (professor TU Delft en technisch adviseur van de stad Nijmegen voor ‘De Oversteek’) en dr. Erik Van Daele (architect, stedenbouwkundige, onderzoeker m.b.t. hybride ruimte.)

 

Booklaunch & Debat — ‘Nijmegen: Designing the City Bridge’
04.09.2014, 19u
Architects’ House
Ernest Allardstraat 21, 1000 Brussel
In Dutch
Organisatie: A+ Architecture in Belgium / Uitgeverij Vantilt
Vrije toegang, inschrijving verplicht op het onderstaande formulier

 

“Nijmegen: Designing the ‘City Bridge’’
ISBN 978 94 6004 174 7
€22,95
Foto’s door Stijn Bollaert

 

Booklaunch — ‘Nijmegen: Designing the City Bridge’

4.09.2014, 19h00Architects’ House, Rue Ernest Allardstraat 21, 1000 Brussels - In Dutch - Organisation: A+ Architecture in Belgium / Uitgeverij Vantilt

 

schrijf je in voor de nieuwsbrief