Across Liège | Murmuur

19.03.2019 | tekst Gitte Van den Bergh A+ Lezing

Standaertsite, Gent, m u r m u u r architecten ism Carton123 architecten en AE architecten © Michiel De Cleene

Murmuur staat niet voor grote gebaren: de ontwerpen zijn bescheiden, de aanpak is nuchter en de groei is zacht. Binnenkort geeft het ontwerpbureau uit Gent en Ronse een Across-lezing over zijn visie en projecten.

Tinne Verwerft en Pieter Vanderhoydonck bouwden ervaring op bij respectievelijk Marie-José Van Hee en Robbrecht en Daem. Na een vlotte samenwerking met bouwheer-zelfbouwer Koen Van Delsen stapte die als derde partner in het bedrijf. Met een profiel als bio-ingenieur bewaakt hij het duurzame en ecologische belang dat Murmuur vooropstelt.

Al sinds zijn ontstaan, zeven jaar geleden, denkt Murmuur na over de beleving van elke beweging, over het samengaan van tijd en ruimte. De afgelopen jaren wist het bureau enkele complexe opdrachten om te zetten in realisaties die het contact tussen binnen en buiten verheerlijken. Op de Familia-site integreren ze een stadsplein aan de rand van Ronse, opgeladen met ateliers in de plint. Ook de Standaert-site verbijzondert de overgang door een bestaande loods op een ingesloten binnenplein in te zetten als verbindend element.

Omwille van de persoonlijke factor blijven ze private opdrachten aannemen. “We vinden het onze taak om als ‘huisdokter’ van de stad ook de dagelijkse noden op kleinere schaal aan te pakken”, besluit het trio. Project per project bouwen ze verder aan een architectuur die hun nuchtere en gedreven kijk steeds beter weerspiegelt.

Lezing door Murmuur
Introductie door Benoît Moritz

19.03.2019, 19.00
Galerie Opera – Espace ULg, (Place de la république française 41, 4000 Luik).
In het Engels/Frans
Vrije toegang, maar inschrijving verplicht

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest

logo_VAilogo_architecture

schrijf je in voor de nieuwsbrief