Across Antwerpen | Giusto Van Campenhout

10.10.2019 A+ Lezing

HOUSE OF MATCHING COLOURS, flagship store and atelier, Buenos Aires © Javier Agustin Rojas

Santiago Giusto en Nelson Van Campenhout hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding architectuur in Brussel. Als student werkten ze samen aan verschillende projecten, maar daarna gingen ze elk bij verschillende bureaus ervaring opdoen. In 2014 richtten ze samen hun eigen praktijk op.

Hun bureau heeft vestigingen in Brussel én in Buenos Aires, waardoor ze zowel in Europa als in Zuid-Amerika in verschillende contexten werken. Ze ontwerpen samen en verdelen daarna de projectopvolging naargelang de locatie. Hun internationale projecten omvatten onder andere het interieurontwerp van een kledingwinkel in Buenos Aires en het masterplan van een wijngaard in Mendoza.

Ze ontwerpen hun projecten eerder intuïtief dan volgens een welbepaalde methodologie, maar ze refereren altijd naar elementen uit de kunstgeschiedenis en de architectuurtheorie. Giusto en Van Campenhout zijn ervan overtuigd dat die referenties een meerwaarde vormen voor hun architecturale interventies. In hun projecten wordt een bestaande evidentie blootgelegd, die door de interventie een nieuwe dimensie krijgt. Tijdens het tekenen en ontwerpen komen enkele denkwijzen en redeneringen naar voren. Hun vormentaal is voortdurend in ontwikkeling.

Sinds het bureau vijf jaar geleden werd opgericht, hebben ze aan diverse private opdrachten gewerkt, zoals de aanleg van een panoramisch terras in Brussel en verschillende vrijstaande woningen. Maar ze boren ook meer theoretische onderwerpen aan, zoals bijvoorbeeld hun poging om het begrip van de horizon te herdefiniëren.

Lezing door Giusto Van Campenhout
Introductie door Office Kersten Geers David Van Severen

10.10.2019, 20.00
Muziekstudio, deSingel (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen).
In het Engels/Nederlands
Ticket €5

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Sponsor: LafargeHolcimFoundation
Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Culture/cultuur

logo_VAi

schrijf je in voor de nieuwsbrief