ACROSS | ANTWERPEN - Aurélie Hachez Architecte

04.05.2015 tot 04.05.2015 | tekst sga A+ Lezing
Herringbone © Maxime Delvaux

Herringbone © Maxime Delvaux

Tegen de stroom in van de middelpuntvliedende krachten op de Belgische architectuurscene, overschrijdt de nieuwe lezingenreeks ACROSS de taalgrens, maar dat niet alleen. Op initiatief van A+ nodigt de reeks jonge Vlaamse architecten uit in Luik en jonge Franstalige architecten in Antwerpen, voor een uitwisseling tussen de twee architectuurculturen in het land.

Aurélie Hachez (1983) behaalde in 2008 haar diploma architectuur aan het ISA St-Luc en het ISACF La Cambre te Brussel. In 2012 richtte ze het bureau ‘AHA’ op. Het oeuvre van Aurélie Hachez Architecte is niet onder een noemer te vatten. Het strekt zich uit van meubelontwerp tot herbestemmingen, renovaties en nieuwbouwprojecten. Bij iedere nieuwe opgave wordt er vertrokken vanuit een analyse van de bestaande context. Deze onderzoeksmatige aanpak leidt telkens tot een doordacht ontwerp dat inspeelt en anticipeert op de gevoeligheden van zijn omgeving.

AHA benadert ieder project als een ruimtelijk experiment. De bestaande ruimtelijkheid en materialisatie worden in acht genomen en vertaald tot een Gesamtwerk waarbij oud en nieuw, detaillering en materialisatie elkaar versterken. Deze fijnzinnige benadering impliceert niet alleen dat ieder project zijn eigen karakter en identiteit behoudt, maar dat het ook interageert met zijn omgeving. Het werk van AHA behelst vooral grootschalige projecten binnen een stedelijke context. Het bureau houdt er ook van om samenwerkingen aan te gaan met andere architecten en kunstenaars en neemt geregeld deel aan internationale architectuurwedstrijden.

 

Lezing door Aurélie Hachez Architecte
4 mei 2015, 20u
Taal: Engels / Nederlands
deSingel – Blauwe Foyer, Antwerpen
Vrije toegang, maar INSCHRIJVING verplicht.

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Université de Liège
Steun: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest

.

logo_ULglogo_VAilogo_Partena

schrijf je in voor de nieuwsbrief