Project

C-mine expeditie

NU Architectuuratelier + @rchitectenbureau L-groep
18.06.2012 publieke ruimte

Op de oude mijnsite van Winterslag bij Genk spelen de door Nu Architectuur­atelier heringerichte ventilatietunnels met je gevoelens. Het parcours, dat de bezoeker door enge en open ruimtes leidt, weet de essentie van deze plek te vatten en de context zelfs nog te versterken.

Bekijk project

Basisschool De Bron

Lens°Ass
16.04.2012 niet-residentieel

In een verloederd gedeelte van de Brusselse gemeente Sint-Gillis bloeit er iets achter de gevels van twee statige rijhuizen. De basis- en kleuterschool van Lens°Ass werd op slimme wijze ingeplant: door de wijk niet te willen veranderen verandert de wijk.

Bekijk project

Keukentoren campus Elishout

Xaveer De Geyter Architecten
20.02.2012 niet-residentieel

Xaveer De Geyter Architecten ontwikkelde in de Brusselse rand een kooktoren. Als referentie­punt diende een gebouw uit de jaren vijftig, waarmee een nieuwe ruggengraat werd gevormd. Een baken in de omgeving, een excentrisch middelpunt van de campus Elishout.

Bekijk project

Kapel Eden

Geert De Groote Architecten
12.12.2011

De volledig demonteerbare kapel, ontworpen door Geert De Groote Architecten en tot stand gekomen in samenwerking met het glasraambedrijf Atelier Mestdagh, was bedoeld als een tijdelijke constructie voor het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg. Dit architecturale experiment spreekt echter zo sterk aan, dat het daar langer dan voorzien zal blijven staan.

Bekijk project

Duurzaam kantoor Stationsstraat

Arteum Architects + Grontmij Vlaanderen
24.10.2011 niet-residentieel

Arteum Architects blaast met het nieuwe kantoorgebouw van Grontmij de leegstaande Belgacomsite aan het Mechelse station nieuw leven in. De renovatie maakt kans op het eerste kantoorgebouw in België met een ‘outstanding’ Breeam-label, de duurzaamheidscertificering voor gebouwen in Europa.

Bekijk project

Passief Kinderdagverblijf

Atelier Carnoy-Crayon
24.10.2011 niet-residentieel

Op een terrein van zestig hectare, grenzend aan een plaatselijke school, een kerk en een boerderij die getuigt van een verleden als landbouwgebied, bouwt Atelier Carnoy-Crayon een kinderdagverblijf.

Bekijk project

Bioplanet

David Coulembier + Piet Colruyt
24.10.2011

Architecten Piet Colruyt en David Coulembier van Architectenbureau Colruyt ontwerpen in Leuven een laagenergetische supermarkt. Naast de lage energiebehoefte getuigen ook de stedenbouwkundige inplanting, de flexibiliteit van het gebouw, het binnenklimaat voor zowel personeel als klanten, en het materiaalgebruik van een integrale, ecologische aanpak.

Bekijk project

Renovatie Melckmansblok

Ozon Architecture
15.08.2011 collectief wonen

Victor Brunfaut analyseert de ingreep die Ozon architecture doorvoert in de sociale woningen in Anderlecht, ontworpen door zijn grootvader Fernand Brunfaut. Het ‘Melckmansblok’, een hybride gebouw opgericht in het begin van de jaren 1930, is een soort eclectische samenvatting van allerlei experimenten op het gebied van sociale woningbouw.

Bekijk project

Publieke ruimte Schootstraat

Frédéric Nicolay (décorateur)
15.08.2011 publieke ruimte

Op een boogscheut van de Vlaamse poort in Brussel ligt de Schootstraat. Ter hoogte van nummer 2 ligt er een rustig pleintje in de drukke, trendy buurt die ook geplaagd wordt door ‘stedelijk geweld’. De gevel die de achtergrond vormt van het pleintje, is een muur van de Erasmushogeschool. Een bouwvallige gevel, die nauwelijks een [...]

Bekijk project

schrijf je in voor de nieuwsbrief