Lezing

Met zijn architectuurprogrammering zoekt A+/ Bozar Architecture aansluiting bij een lange traditie van architectuurtentoonstellingen en -debatten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel én met de ervaring van A+ als toonaangevend Belgisch tijdschrift voor architectuur.

Meer bekijken Meer bekijken

De artistieke visie bevindt zich in het spanningsveld tussen een uitgesproken kritische positie die architectuur terug in het centrum van het maatschappelijke debat wil brengen enerzijds, en een informatieve functie waarin bestaande tendenzen binnen de Belgische en internationale architectuur worden belicht anderzijds. Transversaliteit met andere kunstdisciplines is een meerwaarde. De Belgische architectuurproductie wordt benaderd vanuit een Europees en internationaal referentiekader. A+/Bozar Architecture richt zich tot een in hedendaagse architectuur geïnteresseerd publiek. Samenwerkingen met gerenommeerde architectuurcentra in binnen en buitenland worden nagestreefd. Om zijn programmering te definiëren en te voeden, verzamelt in het kader van A+/Bozar Architecture een denktank, samengesteld uit vertegenwoordigers van gelieerde instituten en architectuurexperten uit binnen- en buitenland.

 

TEAM
Projectcoördinator: Marie-Cécile Guyaux
Assistent-productie: Roxane Le Grelle

PROGRAMMERINGSCOMMISSIE
Jean-Didier Bergilez (ULB, hortence, Striges), Stéphane Damsin (Recyclart, OUEST), Véronique Patteeuw (ENSAP Lille, OASE, Studio SNCDA)

SPONSORS
Main structural sponsor:  ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEM
Structural sponsor: FEBELCEM

 

SPONSORING
Rita Minissi | rita.minissi@mima.be
+32 2 332 37 82

Lezing ]pyblik[ door Tilman Latz

A+ Lezing

Tilman Latz du bureau allemand( Latz + Partner) est le second invité ouvre dule nouveau cycle 2011-2012 de conférences consacrées à l’espace public organisé depuis deux saisonses par BOZAR ARCHITECTURE/A+ en collaboration avec ]pyblik[.

Bekijk

NICHE Pulsarchitecten: TIrstraat

A+ Lezing

Het project van Pulsarchitecten in de Tirstraat staat centraal op de volgende tentoonstelling en lezing in de reeks NICHE – Jonge Belgische architectuur in Bozar. Deze drie eengezinswoningen op het Kiel in Antwerpen zijn uitingen van een veel ruimer stedelijk beleid, dat het autonoom gemeentelijk bedrijf ‘AG Vespa’ sinds 2003 voert op het vlak van stadsvernieuwing. De focus ligt daarbij op architecturale en constructieve kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

Bekijk

Lezing Thierry Decuypere – V+

A+ Lezing

Met N|I|C|H|E, een nieuwe reeks lezingen en microtentoonstellingen, krijgt de jonge Belgische architectuur een vaste stek in het Paleis voor Schone Kunsten. Om de twee maanden nodigt Bozar Architecture een jong bureau uit om een lezing te geven over een recente belangwekkende realisatie. Een maquette daarvan wordt nadien bijgezet in de wandelgangen van de prestigieuze Henry Le Boeufzaal, meer in het bijzonder in een van de vijf nissen die zich recht tegenover de loges van de ‘Young Patrons’ van Bozar bevinden.

Bekijk

LEZING FINN GEIPEL (LIN)

A+ Lezing

De verbouwing van een duikbootbasis tot een kunstencentrum in Saint-Lazaire, de herinrichting van het pavillon de l’arsenal van Parijs, de reconversie van een wapenfabriek tot een designcomplex in Saint-Etienne, etc. Dit zijn enkele van de ongewone projecten waaraan het Berlijns-Parijse architectenbureau LIN zich keer op keer waagt. In België werd LIN recent nog uitgenodigd om deel te nemen aan de open oproep voor de restauratie van de Gentse ‘Boekentoren’.

Bekijk

Lezing van Willem Jan Neutelings (Neutelings Riedijk Architecten)

A+ Lezing

Neutelings Riedijk Architecten heeft zich de laatste tien jaar gespecialiseerd in architectuurprojecten voor de cultuurindustrie. In de lezing in Bozar in Brussel op 9 maart zal Willem Jan Neutelings proberen om de maatschappelijke ontwikkelingen in de cultuursector te duiden aan de hand van enkele recente projecten van het bureau, waaronder een Opera voor Ljulbljana, een [...]

Bekijk

Robbrecht & Daem: Pacing through Architecture

A+ Lezing

Het bekende Gentse architectenbureau Robbrecht en Daem staat dit voorjaar twee keer op de affiche in het Paleis voor Schone Kunsten. Bezoek het eerste weekend van februari de nieuwe zalen die ze ontwierpen voor het Filmmuseum, en vervolgens de monografische tentoonstelling over hun werk. Pacing through Architecture is de eerste tentoonstelling in een nieuwe reeks die Belgische architecten presenteert in het Paleis voor Schone Kunsten.

Bekijk

Lezing Jan De Vylder

A+ Lezing

Jan De Vylder is de vierde jonge architect van het seizoen die een maquette van zijn werk in de reeks NICHE – Jonge belgische architectuur in BOZAR presenteert.  Tijdens de vooropening van de microtentoonstelling zal hij een lezing geven om zijn recent project te uitleggen: de productiezalen van de bekende Ballets C de la B [...]

Bekijk

N | I | C | H | E - Alexander Dierendonck

A+ Lezing

Alexander Dierendonck is de vijfde jonge architect van het seizoen die een maquette van zijn werk in de nieuwe reeks N | I | C | H | E – Jonge Belgische architectuur in BOZAR presenteert. Tijdens de vooropening van de microtentoonstelling zal hij een lezing geven om tekst en uitleg te geven bij de aanpak van zijn bureau Dierendonckblancke architecten aan de hand van een recent project: het gemeenschapscentrum Spikerelle in Avelgem.

Bekijk

ROGER DIENER: FROM CITY BLOCK TO ARCHITECTURE

A+ Lezing

De lezingenreeks van Bozar Architecture eindigt dit seizoen op 11 juni met een lezing van Roger Diener. Het in Bazel gevestigde bureau Diener & Diener is een van de sterkhouders van de hedendaagse Zwitserse architectuurscène.
Onder de titel “Van bouwblok tot architectuur” komt Roger Diener enkele van zijn projecten toelichten. Het bouwblok is immers een typologie waarmee Diener & Diener graag werkt en de stad mee ontwikkelt.

Bekijk
Page

schrijf je in voor de nieuwsbrief